Politisk pres er med til at lukke kommunikations- og sproguddannelser

Et øget fokus på tekniske og erhvervsfaglige uddannelser, omprioriteringsbidrag/de årlige 2-procentsparekrav samt politiske krav om nedlæggelse af engelsksprogede uddannelser har ført til lukning af flere kommunikations- og sproguddannelser på bl.a. universiteter og handelshøjskoler. Det kom tydeligt frem da jeg deltog i et censorseminar for nylig, hvor udviklingen blev præsenteret.

Det sker i kølvandet på afskaffelsen af translatørbeskikkelsen og nedprioritering af sprogfag som spansk, italiensk og russisk.

Globaliseringen stoppes ikke ved at stille krav om uddannelser på dansk. Det gør det bare sværere for erhvervslivet at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Også selvom efterspørgslen på rene kommunikations- og sprogkompetencer er faldende. Det betyder også, at Danmark har svært ved at levere kvalificerede tolke.

Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation, Kommunikationspolitik, Kommunikationsstrategi, Kompetence, Sprogpolitik. Bogmærk permalinket.