Modersmål forbudt?

I forlængelse af debatten om ytringsfrihed og Muhammedtegningerne kræver de selvsamme “frihedskæmpere”, at nydanskere afholder sig fra at tale deres modersmål.

Nuvel, jeg kan godt se problemet med personer, der hånligt benytter sig af deres modersmål til at tage afstand fra og nedgøre andre, uden at de er klar over det. Men mon ikke vi kan finde på en bedre løsning end at straffe folk og indskrænke deres ytringsfrihed?

Skal børn virkelig tvinges til at agere oversættere, når deres familiemedlemmer er på hospitalet, fordi der ikke bliver stillet en tolk til rådighed? Og hvad med retsvæsnet? Gælder retssikkerheden ikke for udlændinge

Og hvad med danskere der taler dialekt? Jeg forstår hverken sønderjysk, molbo eller “vendelbosk”. Eller de unge der taler slang. Kan jeg kræve at de taler rigsdansk, så jeg kan blive en del af samtalen?

Dette indlæg blev udgivet i Sprogpolitik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *